Genom: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: dikenalaké → kawanuhaké
(→‎top: éjaan, replaced: seka → saka (2))
(→‎top: ganti isi, replaced: dikenalaké → kawanuhaké)
''Kangge kapreluan sanèsipun, sumangga mirsani [[Gnome (disambiguasi)]].''
 
'''Genom''' ([[bahasa Inggris|Ing.]] ''genome''), ing [[genetika]], iku sakabèhing [[bahan genetik]] sing nggawa kabèh informasi panyengkuyung panguripan ana ing makluk urip, kalebu arupa [[gen]] utawa ora. Ing sakabèhing makluk urip, cakupan genome iku kabèh informasi [[genetika|genetik]] sing digawa [[DNA]], ing [[inti sel]] (nukleus), [[mitokondria]], utawa [[plastida]]. Virus tinamtu nduwé genom sing wujudé [[RNA]]. Istilah iki dikenalakékawanuhaké déning [[Hans Winkler]], profesor saka [[Universitas Hamburg]], [[Jerman]] ing taun [[1920]], sawijining singkatan (''[[portmanteau]]'') saka'''gen'''e lan chromos'''ome'''. Kajian sing nyinaoni bahan genetik kanthi tenanan iku dikenal kanthi sebutan [[genomika]] (''genomics'').
 
Saben-saben spésies makluk urip nduwé pakèt genom béda-béda, sing njlèntrèhaké kena ngapa campuran silang ing antarané rong spésies asring ngasilaké keturunan sing mandul ([[sterilitas (biologi)|steril]]).
352.737

besutan