Auguste Escoffier: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
c
clean up, replaced: tradisional → tradhisional using AWB
(→‎top: éjaan, replaced: - → -)
c (clean up, replaced: tradisional → tradhisional using AWB)
}}
 
'''Georges Auguste Escoffier''' ([[28]] [[Oktober]] [[1846]] – [[12]] [[Fèbruari]] [[1935]]) inggih punika satunggaling [[juru masak]] [[Perancis]] lan panulis buku kulinèr ingkang nyederhanakaken métode masak tradisionaltradhisional [[Perancis]] tilas [[Marie-Antoine Carême]] sarta nyiptakaken sistem organisasi wonten ing dhapur.<ref name="Professional Cooking">{{cite book | author=Gisslen, Wayne | title=Professional Cooking | publisher= John Wiley & Sons, Inc | year=2007 | id=ISBN 978-0-471-66376-8}} Page 5.</ref> Sistem organisasi mau kainspirasi saking formasi ingkang dipun-ginakaken wonten ing militèr lan dipunkenal minangka sistem [[brigade]] utawi ''brigade de cuisine''.<ref name="Professional Cooking"/> Sistem brigade yaksih dipun-ginakaken utamanipun wonten ing [[hotèl]]-[[hotèl]] ageng.<ref name="Professional Cooking"/> Kontribusi sanès saking Escoffier wonten ing donya kuliner inggih punika karyanipun ingkang gadhah irah-irahan ''Le Guide Culinaire'' (Pandom Kulinèr) ingkang minangka rèferènsi bab kulinèr [[Perancis]].<ref name="Professional Cooking"/>
 
== Karièr ==
5.601

besutan