Paus Clemens I: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
clean up, replaced: dokumen → dhokumèn using AWB
(→‎top: éjaan, replaced: Uskup → Biskop, uskup → biskop (4))
c (clean up, replaced: dokumen → dhokumèn using AWB)
Beberapa rincian sing diketaui tentang keuripan Clement. Nurut Tertullian, Clement ditahbiskan olèh Saint Peter, lan dhèwèké diketaui wis ngdadi anggota kekemuka teko gréja ing Roma ing abad neng-1 akir. Pratélan gréja mula-mula-mula nempatkan dhèwèké koyok sing keloro utawo ketelu biskop Roma setelah Saint Peter. The Liber Pontificalis nyajiake pratélan sing nggawe Paus Linus keloro ing garis biskop Roma, karo Petrus koyok pertama, namung ing saat sing padha dhèwèké ngnyatakake yèn Peter ditahbiskan loro biskop, Linus lan Paus Cletus, kanggo layanan imam masarakat, mbudakake dewene dewe, duduk kanggo dungo lan khotbah, lan yèn iku ya iku kanggo Clement yèn dhèwèké ngpercayakake Gréja kanthi keseluruhan, ngduding dhèwèké koyok penggantine. Tertullian uga nggawe Clement penterus langsung teko Peter. Lan sawetara ning kliru siji karyane Jerome nge'iake Clement koyok "biskop kepapat Roma setelah Petrus" (duduk ning arti penterus kepapat Petrus, namung kepapat ning seri sing termasuk Petrus), dhèwèké ngimbuhake yèn "sapérangan gedhé wong Latin berpikir Clement sing keloro setelah rasul" Clement diletakake setelah Linus lan Cletus / Anacletus ing awal (c. 180) akun, ya iku Irenaeus, sing dimeloki olèh Eusebius teko Kaisarea. Arti teko laporan awal ndak jelas, ngeling kurangne bukti kanggo keuskupan monarki ing Roma ing ngono awal kencan.
 
Gor asli tulisan sing iseh onok Clement ya iku suratne ing jemaat ing Korintus (1 Clement), ning nanggapi sengketa ing ngendi imam ketentu teko jemaat Korintus wis dipecat. Dhèwèké negasake otoritas penatua koyok pengkuasa gréja, karo alasan yèn Rasul wis ngduding koyok Hal iku dimocoake ing gréja, berpadha karo surat-surat liyone, beberapa ing antarané bar ngono ngdadi Kristen canon,. lan merupakan kliru siji dokumendhokumèn ketuwek sing iseh onok ing njobo Kristen Perjanjian Anyar. Iki pekerjoan wigati ya iku sing pertama kanggo negasake otoritas kerasulan ulama.
 
Sebuah surat keloro, Clement, disebabake Clement meskipun beasiswa keanyar ngdudingake kanggo ngdadi homili olèh pentulis liyo. Ning Sastra Clementine legendaris, Clement ya iku perantara nglalui sopo rasul ngwulangake gréja. Nurut tradisi ndak lewih awal teko abad neng-4, Clement dipenjarakake ing ngisor Trajan Kaisar namung pancet ngpimpin pelayanan antarané sepadha tahanan. Dhèwèké bar ngono dieksekusi karo coro diikat ing jangkar lan diuncalake ing segoro.
5.602

besutan