Aditi: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: dheweke → dhèwèké
(→‎top: ganti isi, replaced: dheweke → dhèwèké)
Miturut [[agama Hindhu]], '''Aditi''' ([[basa Sanskerta|Sanskerta]]: अदिती; ''Aditī'') iku ibu para [[dewa (Hindu)|dewa]], bojone [[Resi]] [[Kasyapa]]. Miturutt kitab ''[[Purana]]'', dhewekedhèwèké iku putri [[Daksa (mitologi)|Daksa]] lan Pancajani. Keturunan Aditi diarani [[Aditya]] (12 dewa matahari), para [[Rudra]], lan para [[Basu]].
 
Para Aditya asring gelud para [[Detya]], kang minangka sedulur kuwalone. Pimpinan para Detya kang asma [[Mahabali]], kang seneng ngumumake perang karo para dewa. Dheweke nggruduk daleme dewa Indra lan ngusir para dewa. Amarga ora tegel ndeleng rekasane anake, Aditi njaluk pitulungan [[Wisnu]] kanthi cara tapa. Wisnu awih prihatin marang Aditi nekani Aditi lan nakonake apa kepinginane. Aditi nyenyuwun supaya Wisnu kersa ngalahake Mahabali lan ngobati [[Triloka]] saka jajahan raseksa. Apa kang dijaluk Aditi dituruti dening Wisnu. Wisnu manjelma minangka putra Aditi kang jenenge [[Wamana]], utawa brahmana cilik.
 
[[Kategori:Dewi Hindu]]
 
{{hindu-stub}}
 
{{hindu-stub}}
[[Kategori:Dewi Hindu]]
352.737

besutan