Urea: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
c
clean up, replaced: konsep → konsèp using AWB
(→‎top: éjaan, replaced: utamané → mliginé)
c (clean up, replaced: konsep → konsèp using AWB)
'''Urea''' iku sawijining [[senyawa organik]] sing dumadi saka unsur [[karbon]], [[hidrogen]], [[oksigen]] lan [[nitrogen]] kanthi rumus CON<sub>2</sub>H<sub>4</sub> utawa (NH<sub>2</sub>)<sub>2</sub>CO.
Urea uga dikenal kanthi jeneng carbamide sing mliginé dipigunakaké ing kawasan Éropah. Jeneng liya sing uga kerep dianggo ya iku carbamide resin, isourea, carbonyl diamide lan carbonyldiamine.
Senyawa iki arupa senyawa organik sintesis pisanan sing kasil digawé saka [[senyawa anorganik]], sing pungkasané ngruntuhaké konsepkonsèp [[vitalisme]].
 
:[[Gambar:Urea Synthesis Woehler.png|none|380px]]
5.601

besutan