Cello: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎Ukuran: ganti isi, replaced: carane → carané
(→‎top: ganti isi, replaced: kuno → kuna)
(→‎Ukuran: ganti isi, replaced: carane → carané)
 
== Ukuran ==
Cello kang ukurane standar diarani ukuran pas. Nanging ana uga cello kang ukurane luwih cilik saka 7/8 lan 3/4 nganti 1/16. Cello kang ukurane luwih cilik iku padha karo cello kang standar, wujud, nada, lan caranecarané nggunakake, sing bedake mung ukurane kang luwih cilik. Cello kanthi ukuran 1/2 iku asline ora 1/2 saka ukuran standar, nanging mung luwih cilik sithik. Cello kang paling disenengi déning para cellis iku cello kang ukurane 7/8. Cello kang digawé ing abad angka 17 lan 18 (mis. Stradivarius lan Guarneri) iku luwih cilik sithik tinimbang cello sing saiki dianggep ukurqan standar.
 
[[Kategori:Musik]]
352.737

besutan