Taoisme: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
c
→‎top: clean up, replaced: maneh → manèh using AWB
(→‎top: éjaan, replaced: ) → ), kasebut → mau)
c (→‎top: clean up, replaced: maneh → manèh using AWB)
[[Gambar:LaoGod.jpg|jmpl|Laozi sing dilukisake minangka wong MAHA DEWA utawa Manifestasi TAO]]
'''Taoisme''' (Tionghoa: 道教 utawa 道家) ya iku ajaran [[Lao Tzu|Laozi]] adhedhasar Daode Jing (道德經,[[Hanyu Pinyin|pinyin]]:Dàodé Jīng). Kawitane, Daode Jing diarani ''Laozi Wuqianyan'' (老子五千言) utawa Tulisan Laozi Limang Ewu Tembung. Sabanjure dhèwèké lunga saka kutha krajan lan ora kaprungu manehmanèh kabare. Ing mangsane Wangsa Han (202 – 221 SM), kitab kuwi mau Daodejing amarga ngrembug ngenani ''Dao'' (Dalan) lan ''De'' (德, Kabecikan) sing diwulang Laozi<ref>http://web.budaya-tionghoa.net/index.php/item/188-riwayat-lao-zi-%E8%80%81%E5%AD%90</ref>.
 
== Rujukan ==
3.549

besutan