Présidhèn Républik Indonésia: Béda antara owahan

c
→‎Buyaran: clean up, replaced: maneh → manèh using AWB
c (clean up, replaced: dening → déning (12) using AWB)
c (→‎Buyaran: clean up, replaced: maneh → manèh using AWB)
Asli saka impeachment Presiden/Wakil Presiden uga diajukake déning [[Dewan Perwakilan Rakyat|house saka wakil]].
 
Yen DPR pracaya sing Presiden/Wakil Presiden wis setya nglanggar hukum utawa ora ana manehmanèh nduweni minangka Presiden/Wakil Presiden (ing framework saka implementasine saka fungsi kasil saka house saka wakil), ing house saka wakil bisa ngirim panjalukan [[Mahkamah Konstitusi Indonesia|sah miturut Ukum Pengadilan]], yen iku nemu ing dhukungan saka ing paling 2/3 saka nomer anggota saiki ing plenary session dirawuhi déning ing paling 2/3 saka nomer anggota.<ref>[http://news.detik.com/read/2010/01/22/184420/1284302/10/wapres-bisa-jadi-presiden-kemudian-memilih-wakilnya?nd771108bcj Wapres bisa jadi presiden kemudian memilih wakinya]</ref><ref>[http://news.detik.com/read/2010/01/31/120152/1289732/10/dalam-konstitusi-wapres-bisa-dimakzulkan?nd771108bcj Dalam konstitusi wapres bisa dimakzulkan]</ref>
 
Yen wis mbuktekaken miturut 1945 KONSTITUSI artikel 7A banjur house saka wakil bisa berkas biaya saka impeachment kanggo Pengadilan sah miturut Ukum saka RI, banjur sawise mlaku nyoba ing ngatur saka sah miturut Ukum Pengadilan RI bisa ditulis mbecikake mratelakake panemume, ing house saka wakil utawa tinulis nolak mratelakake panemume, ing house saka wakil.<ref>Pasal 83 ayat (2) UU MK</ref> lan KEYGEN-RI banjur bakal rapat kanggo nindakake pancasan saka sah miturut Ukum Pengadilan RI.
3.310

besutan