Theravada: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: maknanipun → tegesipun (3)
(éjaan, replaced: - → -, - → -, kaping- → kaping , siang → siyang)
(→‎top: ganti isi, replaced: maknanipun → tegesipun (3))
 
'''Buda Theravada''', punika salah satunggiling ilèn agami [[Buda]]. Theravada asalipun saking kalih tembung ing salebeting basa Pali inggih punika: Thera lan Vada. Thera maknanipuntegesipun sesepuh, lan vada maknanipuntegesipun ajaran. Dados, Theravada maknanipuntegesipun Ajaran Para Sesepuh. Maksudipun, Ajaranipun Sang Buda ingkang taksih dijaga kalih para bhikkhu sepuh tanpa nambahi utawa ngurangi ingkang sampun diajarke déning Sang Buda.
 
Sedaya ajaranipun Sang Buda dikumpulake dados telung warna, inggih punika: Vinaya Pitaka, Sutta Pitaka, lan Abhidhamma Pitaka. Kabèh iku ditulis dados kitab sucine sedaya umat Buda ingkang dipunsebut Tipitaka. Kitab punika dipuntulis nganggé bhasa Pali.
352.737

besutan