Tokyo: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: maknanipun → tegesipun
c
(→‎top: ganti isi, replaced: maknanipun → tegesipun)
Tokyo gadhah sakedhik gedhong pencakar langit tinimbang kitha sanès ingkang saukuran, amargi wontenipun tatacara konstruksi [[lindhu]]. Wangunan di Tokyo kathahipun arupi apartemen tingkat andhap (6 ngantos 10 lantai) lan griya kulawarga ingkang alit. Tokyo ugi minangka lokasi [[Transportasi di Tokyo|sistem transportasi massal ingkang paling kompleks sadonya]], lan misuwur déning jam-jam sibukipun ingkang padhet.
 
Tokyo kanthi harafiah maknanipuntegesipun "ibukitha wétan" wonten ing [[basa Jepang]], kosok balèn kaliyan ibukitha lami ingkang wonten ing kilèn, [[Kyoto]], ingkang dipunnamikaken "saikyo", utawi "ibukitha kilèn" ing [[abad ke-19]]. Ngantos taun [[1870-an]], Tokyo dipunwastani "[[Edo]]". Nalika punjer kekaisaran pindhah saking Kyoto dhateng Edo, naminipun lajeng dipun-gantos.
 
== Géografi ==
348.872

besutan