Titanic (film 1997): Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
→‎top: clean up, replaced: emosional → émosional using AWB
(→‎top: éjaan, replaced: bioskop → biyoskup)
c (→‎top: clean up, replaced: emosional → émosional using AWB)
'''Titanic''' iku sawijining [[filem]] romantis lan bencana ing [[Amérika Sarékat]] kang digawé taun [[1997]].<ref name="internet1">[http://www.wowkeren.com/film/titanic/ film titanic] (dipunundhuh tanggal 19 Dhésèmber 2012)</ref> Sekenarione digawé denig sutradarane dhéwé ya iku [[James Cameron]].<ref name="internet1"/> [[Film]] iki nyeritakake babagan Jack lan Rose (diparagani déning [[Leonardo DiCaprio]] lan [[Kate Winslet]]) kang padha-padha tresnane nanging dhèwèké kaloron duwé status sosial kang béda ing dhuwur kapal [[RMS Titanic]] kang keleb tanggal [[15]] [[April]] [[1912]].<ref name="internet1"/>
 
Ide carita Cameron rikala nggawé [[filem]] iki éntuk saka batang kapal [[RSM Titanic]], dhèwèké pengen nerusaké pesen emosionalémosional saka kadadéan iku lan mikir yèn carita babagan katresnan kang diselang-seling karo bencana lan kepaten wigati kanggo nyipta pesen mau.<ref name="internet2">[http://music.okezone.com/play/38311/host-dahsyat-bahas-film-titanic ngomongin film Titanic] (dipunundhuh tanggal 19 Dhésèmber 2012)</ref> [[Film]] iki digawé wiwit taun [[1995]].<ref name="internet2"/> Rekontruksi kapal [[Titanic]] digawé ing Playas de Rosarito, Baja [[California]].<ref name="internet2"/> Model skala lan teknik Computer-Generated Imagery (CGI) uga dianggo kanggo nggambarake kelebe kapal mau.<ref name="internet2"/> [[Film]] iki didanai déning Paramount Pictures lan 20th Century Fox.<ref name="internet2"/> Rikala semono Titanic dadi [[filem]] kang paling larang sing tahu digawé, anggarane kira-kira nganti $200 juta.<ref name="internet2"/>
 
Titanic éntuk [[14]] nominasi ing acara Academy Awards taun [[1998]] lan bisa menang [[11]] ing antawise, kelebu Film kang paling apik lan Sutradara paling apik.<ref name="internet2"/> [[Film]] iki uga didadèkaké [[filem]] kang paling laris sadawané mangsa suwéné [[12]] taun lan nembé taun [[2010]] filem iki dikalahake déning [[filem]] [[James Cameron]] liyané kang judhule [[Avatar]].<ref name="internet2"/> Ukara paribasan kang misuwur saka [[filem]] iki ya iku ''"nothing on earth could come between them"'' utawa ing basa Indonesia ''"tiada sesuatu pun di bumi yang sanggup memisahkan mereka"'' lan yèn diJawake “Ora ana siji-sijia ing donya iki kang saguh misahake dhèwèké kaloron”.<ref name="internet2"/> Tanggal [[4]] [[April]] [[2012]], versi [[3]] dimensi saka [[filem]] iki diputerake ig biyoskup (versi iki kereb diwartani Titanic 3D).<ref name="internet2"/> Diputerake manèh kanggo mengeti [[100]] taun kelebe kapal [[RSM Titanic]].<ref name="internet2"/>
3.621

besutan