Fotografi: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
c
→‎top: clean up, replaced: media → médhia (2) using AWB
c (→‎top: clean up, replaced: media → médhia (2) using AWB)
[[Gambar:Zenit 122 camera.jpg|thumb|[[Kamera]] iku salah sijiné sarana kang wigati banget ing fotografi]] '''Fotografi''' ya iku [[seni]] lan asiling gambar lan cahya (sunar) ing filem.<ref name="dua">[http://kamusbasaindonesia.org/fotografi Kamus Basa Indonesia Online] (dipuntingali 30 Juli 2011)</ref>.
 
Prinsip fotografi iku nggawé fokuse cahya utawa sunar kanthi migunakaké piranti kanggo mbiyaske sunar kang bisa ngobong mediamédhia plat. Media plat (filem) kang kobong kanthi ukuran luminitas cahya kang pas, bakal ndadèkaké bayangan kang padha karo cahya kang lumebu ing sajerone mediamédhia pembiasan, kang diarani lensa.
 
Supaya ngasilaké ukuran sunar kang pas banjur dadi gambar kang apik, migunakaké piranti kanggo ngukur intensitas sunar kang diarani [[lightmeter]]. Sawisé éntuk ukuran intensitas sunar kang pas, fotografer bisa ngatur intensitas sunar kanthi ISO/ASA (''[[kecepatan filem|ISO Speed]]''), [[diafragma (fotografi)|diafragma]] (''Aperture''), lan [[kecepatan rana]] (''speed''). Tetelune iku mau padha gegayutan. Gegayutane ISO, Diafragma & Speed diarani [[pajanan]] (''exposure'').
5.601

besutan