Uwuh: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Miturut bahan: ganti isi, replaced: nuwuhake → nuwuhaké
(→‎Cara ngolah larahan: ganti isi, replaced: carane → carané)
(→‎Miturut bahan: ganti isi, replaced: nuwuhake → nuwuhaké)
'''Miturut bahane''' Larahan iku di kelompokake dadi larahan [[organik]] lan [[anorganik]]
* Larahan organik ya iku larahan sing asalé saka barang ana kandhutan unsure bahan organik, koyoto sisa-sisa [[janganan]] (sayuran), kéwan, [[deluwang]], petilan-petilan [[kayu]] saka piranti rumah tangga, petilan-petilan kayu, [[suket]] lan sak panunggalipun.Sajatiné prosès pangolahe larahan ora winates diayahi déning pabrik utawa perusahaan gedhé. Para warga lumrah uga bisa ngayahi utawa nglakoni dewe.Umpamane larahan organik sisa-sisa rumah tangga saka sisané para ibu masak saka [[janganan]] (sayuran) apa dhene gegodhongan bisa dirajang-rajang kanggo campuran pakan ingon-ingon bangsane [[pitik]], [[bebek]], [[menthok]], lan [[banyak]], utawa dipakakake [[raja kaya]]
* Larahan anorganik ya iku larahan sing ora bisa ajur utawi lebur karo lemah lan bisa ngrusak kasuburane lamah utawa nuwuhakenuwuhaké [[polusi]] kaya ta [[gendul]] [[plastik]], tilas [[ban]] [[mobil]], rongsokan [[omplong]], [[tong]], [[gabus]] lan sakpiturute. Larahan anorganik ora bisa lebur ing [[lemah]].
 
== Cara ngolah larahan ==
352.737

besutan