Voli: Béda antara owahan

21 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
ganti isi, replaced: pemain → juru main (7)
(éjaan, replaced: jroning → sajeroning, pesisir → pasisir, Jroning → Sajeroning)
(ganti isi, replaced: pemain → juru main (7))
[[Gambar:Europei di pallavolo 2005 - Italia-Russia.jpg|thumb]]
[[Gambar:VolleyballCourt.svg|thumb|225px|Lapangan voli]]
'''Voli''' utawa '''Voli Bal''' sajeroning ([[basa Indonésia]]: Bola Voli) iku cabang [[ulah raga]] sing dimainaké déning rong grup [[adu-arep]]. Saben grup dumadi saka [[enem]] pemainjuru main. Ana uga variasi permainan [[voli pasisir]] (''vola pasisir'') sing saben grup mung dumadi saka rong pemainjuru main.
 
== Lapangan permainan ==
 
Ukuran lapangan bola voli sing umum ya iku 9 mèter x 18 mèter. Ukuran dhuwur nèt putra 2,43 mèter lan kanggo putri 2,24 mèter.
[[Garis]] wates serang kanggo pemainjuru main mburi 3 mèter saka garis tengah (sejajar karo jaring). Garis pinggir lapangan kandelé 5 cm.
 
== Cara permainan ==
Permainan iki dimainaké déning 2 tim sing saben tim dumadi saka 6 pamain lan dhisik-dhisikan nggayuh angka 25 luwih dhisik.
 
Sajeroning tim, ana 4 peran wigati, ya iku ''tosser'' (utawa ''setter''), ''spiker'' (''smash''), ''libero'', lan ''defender'' (pemainjuru main bertahan). ''Tosser'' utawa pengumpan iku pemainjuru main sing tugasé ngumpanaké bal marang pemainjuru main liyané lan ngatur serangan. ''Spiker'' tugasé nyemès utawa nggebug bal supaya mlebu ing laladan lawan. ''Libero'' iku pemainjuru main bertahan sing bisa bébas mlebu metu (laladan serang), nanging ora kena ngayahi nyemès. ''Defender'' iku pamain sing bertahan kanggo nampa serangan lawan.
 
== Uga delengen ==
352.737

besutan