Rio Ferdinand: Béda antara owahan

9 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: pemain → juru main (3)
c (→‎top: clean up, replaced: profesional → profésional using AWB)
(→‎top: ganti isi, replaced: pemain → juru main (3))
}}
 
'''Rio Gavin Ferdinand''' (lair 7 November 1978) inggih punika pemainjuru main bal-balan saking [[Inggris]]. ferdinand pikantuk posisi minangka bek tengah ing tim [[Manchester United]] lan ing tim nasional [[Liga Inggis]]. Ferdinand sampun main tumrap tim nasional cacah 81 lan 3 ing skuad Piala Dunia.<ref name="internet1">[http://soccernet.espn.go.com/players/profile?id=7825&cc=5901''Rio Ferdinand Profile, Statistics, News, Game Log''] dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)</ref> Ferdinand dados wakil kapten tim nasional [[Inggris]], lan misuwur amargi posturipun ingkang inggil lan kiyat.<ref name="internet2"/>
Ferdinand miwiti karier ing tim junior [[West Ham United]].<ref name="internet1"/> Ing tim punika Ferdinand saged main kanthi saé lan miwiti debut profésional Liga Inggris ing taun 1996.<ref name="internet1"/> Ferdinand miwiti karier internasionalipun nalika Inggris mungsuh [[Kamerun]] ing taun 1997.<ref name="internet1"/> Sasampunipun main ing klub West Ham, Ferdinand pindah main dhateng klub [[Leeds United]]. Nalika samanten Rio dipunsade kanthi regi 18 juta Euro, lan dados regi paling awis ing tim Leeds United taun 1998.
Taun 2002, Ferdinand pindah dhateng klub [[Manchester United]] kanthi regi 30 juta Euro, lan saged mecahaken rekor transfer paling awis ing Liga Inggris, lan kaserat minangka bek paling awis sadonya.<ref name="internet2"/>
Ing taun pertama, Ferdinand kasil nyumbangaken gelar Liga Inggris lan dados gelar ingkang sepisan minangka pemainjuru main bal.<ref name="internet2"/> Ing taun 2006-2007 Ferdinand sukses damel Manchester United angsal gelar ganda inggih punika gelar Liga Inggris lan [[Liga Champions]].<ref name="internet2">[http://www.bola.net/profile/rio_ferdinand/ ''Rio Ferdinand''] dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)</ref>
Ferdinand kagungan kalih putra ingkang namanipun Tate lan Lorenz, saking garwa ingkang namanipun Rebecca Ellison.<ref name="internet2"/> Rio Ferdinand kawentar minangka tiyang ingkang saé ing kulawarganipun.<ref name="internet2"/> Ing semifinal FA Cup 2011, Ferdinand nyetir [[mobil]] piyambakan saking [[London]] dhateng [[Manchester]] supados saged ngancani garwanipun ingkang nalika samanten badhé nglairaken. Ferdinand gadhah rayi ingkang ugi dados pemainjuru main bal, [[Anton Ferdinand]].<ref name="internet2"/>
 
== Cathetan suku ==
352.737

besutan