Piyul: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Pérangan Piyul: ganti isi, replaced: pemain → juru main
(→‎Sajarah: ganti isi, replaced: carane → carané)
(→‎Pérangan Piyul: ganti isi, replaced: pemain → juru main)
Kreteg piyul diukir kanthi ati-ati saka kayu mapel lan duwé guna dhéwé-dhéwé, lengkungan ndhuwur kanggo nahan senar nalika ing tingkat tartemtu saka papan driji kang wujudé mlengkung supaya bisa digesek dhéwé-dhéwé (utawa bebarengan) lan dadi papan kanggo ngeterake getaran suwara saka senar tumuju awak piyul. Kreteg iki saweise dipasang uga bisa diobahke kangggo nyetel [[suwara]] piyul.
 
Pérangan buntut piyul iku panggonan pucuk ngisor senar kang diselipke ing jerone patang bolongan. Asring uga ing senar E diwènèhi penyetel tambahan kanggo nggampangake anggoné nyetel, nanging kanggo senar liyané uga bisa ditambahi penyetelan tambahan kaya senar E. Ana uga pemainjuru main piyul kang ora nambahi piranti penyetalan amarga nambahi boboté piyul lan ngowahi suwara kang diasilake déning piyul.
 
== Busur Piyul ==
352.737

besutan