Pitik belèhan - Endhog-endhogan: Béda antara owahan

650 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
Digawé kanthi mertal kaca "Ayam Pedaging/Petelur"
(Digawé kanthi mertal kaca "Ayam Pedaging/Petelur")
 
(Digawé kanthi mertal kaca "Ayam Pedaging/Petelur")
]]
'''Pitik kanthi jinis belehan/ndhog-ndhogan''' diarani, amarga pitik kasebut gunane luwih saka siji ancas sing bisa dikarepke, yaiku minangka ndhog-ndhogan lan belehan. sawise pitik-pitik kasebut wis ora ngendhog maneh, mula  pitik banjur dibuwang adoh, nanging daging isih cukup apik. Iku sebabe  jinis iki diarani jinis dwi guna. Pitik sing kalebu jinis iki umpamane : Rhode Island Abang, Plymouth Rock, New Hampshire, Australop, Harco, Dekalb, lan liya-liyane.
 
Pitik belehan iku [[pitik]] sing ancas  pangopènane kanggo ngasilake daging. Jinis pitik iki nduweni titikan yaiku nduwe ukuran awak sing gedhe lan kuat. Timbangan saka bobot awak abot, akeh daging lan gajih. [[otot]] sikil sisih mburi kandel. Lan asile endhog  sethitik. Pitik-pitik kaya iki tuladhane kayata : Cornish, Sussex, asalé saka [[inggris]] lan pitik-pitik kelas [[Asia]] kayata: Brahma, Langshans, Cornish uga Hybro, Starbro, Cobb lan liya-liyane. Pembagiane adhedhasar jinis saka pitik belehan iki yaiku watake kalem , bentuk awake gedhe, pertumbuhane cepet, [[wulu]] nyedhaki awak, kulit putih, lan asile endhog produksi sethitik.
72

besutan