Jatingalèh, Candhisari, Semarang: Béda antara owahan

c
→‎Mula Bukane Jatingaleh: clean up, replaced: papane → papané using AWB
(→‎top: éjaan, replaced: padunung → sing ndunungi, - → -)
c (→‎Mula Bukane Jatingaleh: clean up, replaced: papane → papané using AWB)
Nalika [[Sunan Kalijaga]] kudu ngrampungaké anggoné yasa [[Masjid Agung Demak]], [[kayu]] kang kanggo yasa entek.<ref name="buku1"/> Amarga entek mula Kanjeng Sunan golèk kayu tekan saparan-paran.<ref name="buku1"/> Alas gung liwang-liwung disasak, diliwati, [[gendruwo]], [[jim]], lan [[ula]] gedhé uga dilawan. Kabèh mau dilakoni Kanjeng Sunan amarga kanggo ngrampungaké anggoné yasa masjid.<ref name="buku1"/>
 
Lakune Sunan Kalijaga saka [[Demak]] arah mangidul ngulon nganti tekan papan kang akèh jim lan setane.<ref name="buku1"/> Setan lan jim mau bisa dikalahake Sunan Kalijaga, saéngga kayu bisa dikethok lan digawa Sunan kanggo ngganepi masjid Demak.<ref name="buku1"/> Nanging ing papan iki uga ana salah sijiné ''wit jati gedhé'' arep dikethok Sunan, wit mau ngalih utawa pindhah papanepapané.<ref name="buku1"/> Sauger dicedhaki, wit mau bisa ngalih dhéwé alias ora gelem dikethok Sunan Kalijaga.<ref name="buku1"/> Sunan Kalijaga banjur ngendika, "Wit kok ora gelem dikethok, ya wis ora ngapa, yèn ana rejane jaman papan panggonan iki dakjenengke Jatingaleh".<ref name="buku1">Sawukir & Priyantono. (2011). ''Marsudi Basa lan Sastra Jawa''. Jakarta: Erlangga, kaca: 52</ref>
 
== Uga delengen ==
5.601

besutan