Grahana rembulan Januari 2018: Béda antara owahan

49 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
Digawé kanthi mertal kaca "Gerhana Bulan Januari 2018"
(Digawé kanthi mertal kaca "Gerhana Bulan Januari 2018")
 
(Digawé kanthi mertal kaca "Gerhana Bulan Januari 2018")
{| class="wikitable" align="right" width="250"
! colspan="2" bgcolor="#e7dcc3" |Grahana WulanRembulan Total<br>
Januari 31, 2018
|-
| colspan="2" align="center" |Ing ecliptic ing sisih lor[[Gambar:Lunar_eclipse_chart_close-2018Jan31.png|250x250px]]WulanRembulan bakal pindhah saka kulon menyang  wétan (tengen ngiwa) ing nyebrang umbra Bumi.
|-
| align="center" bgcolor="#c0d0e0" | Saros
| 16:08:27
|}
Sawijining prastawa [[Grahanagrahana rembulan|grahana wulan]] total bakal kelakon ing 31 [[31 Januari|januari]] [[2018]].
 
Ing grahana wulanrembulan kasebut uga bakal pas karo wulanrembulan sing  bakal ana ing titik paling cedhak karo Bumi, utawa dikenal minangka perigee, mula  grahana wulanrembulan total  bakal katon luwih gedhe. Grahana kasebut uga dumadi ing ''fase'' wulanrembulan purnama kaloro ing januari 2018 mula diarani minangka wulanrembulan biru (''Blue Moon''),  sanadyan wulanrembulan mengkone ora bakal awarna biru.
 
== Latar mburi ==
Grahana wulanrembulan total kalakon nalika wulanrembulan  lumebu umbra (bayangan peteng ) Bumi. Grahana wiwit nalika wulanrembulan alon-alon  lumebu umbra, mula ing lumahing bakal sithik kacokot  lan alon-alon cokotane wiwit gedhe. Sateruse, nalika wulanrembulan bener-bener ana ing tengah  umbra Bumi, wulanrembulan bakal mbrabak kanthi warna abang semu coklat. Warna abang  semu coklat ing wulanrembulan kasebut disababaké déning semprotane Rayleigh (efek saka [[Swasana|atmosfer]] sing padha sing nyebabake langit sansaya abang nalika Srengenge angslup) ing atmosfer Bumi sing nganti tekan bayangan umbrane.
 
Gambaran model  ing ngisor iki nuduhake carane kepriye kedadeyane wulanrembulan nalika ngliwati bayangan Bumi . Warna ing salumahing wulanrembulan alon-alon owah saka warna abu-abu  cirine, wiwit peteng, lan pungkasane abang. Katon perangan lor saka wulanrembulan manggon paling cedhak karo perangan tengah umbra, mula bagean kasebut bakal dadi sing paling abang nalika grahana kelakon mengko.
 
[[Gambar:Animation_January_18_2018_lunar_eclipse_appearance.gif|320x320px]]
 
=== Wektu Kedadeyan  Grahana WulanRembulan Total 31 Januari 2018 ===
{| class="wikitable" style="margin-bottom: 10px;"
|+Wektu Adhedhasar Zona Wektu
|16:08
|}
Grahana wulanrembulan total 31 januari  2018 bisa dideleng ing Indonesia saka wiwit nganti rampung grahana. Wektu sakabèhé grahana bakal kelakon suwene 76 menit, karo wulanrembulan  sing bakal obah saka arah kidul umbra  Bumi. Dadi, nalika ''fase'' saka totalitas grahana total kelakon, sisih ngisor wulanrembulan mengkone  bakal katon luwih padhang tinimbang ing sisih ndhuwure.
72

besutan