Filem: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: anyar, replaced: kamera → kodhak
(→‎top: éjaan, replaced: sacara → kanthi)
(→‎top: anyar, replaced: kamera → kodhak)
{{Kanggo|filem sajeroning babagan [[fotografi]]|Filem (fotografi)}}
[[Gambar:LouisLePrinceFirstFilmEver RoundhayGardenScene.png|thumb|200px|Filem pisanan sing tau digawé]]
'''Filem''' ({{IPA-id|fi'ləm| utawa fɛ'ləm}}) utawa '''pèlem''' iku gambar-urip, uga asring diarani ''movie'' ing [[basa Inggris]] (pisanané ''[[plèsètan]]'' kanggo 'pindhah gambar'). Film, kanthi kolèktif, kérépkerep diarani '[[sinéma]]'. Gambar-urip iku wangun sèni, wangun populèr saka [[hiburan]], lan uga bisnis.
 
Filem diasilaké kanthi [[rekaman]] saka [[wong]] lan [[benda]] (kalebu fantasi lan figur palsu) mawa [[kamerakodhak]], lan/utawa déning [[animasi]].
 
== Uga delengen ==
352.737

besutan