Présidhèn Républik Indonésia: Béda antara owahan

anyar, replaced: politik → pulitik (4)
c (clean up, replaced: antarane → antarané (2) using AWB)
(anyar, replaced: politik → pulitik (4))
Miturut Katelu amandemen [[Undhang-Undhang Dhasar Negara Republik Indonésia 1945|saka 1945 KONSTITUSI]] , Artikel 6A, Presiden lan Wakil Presiden kapilih ing siji pasangan langsung déning wong liwat [[Pamilihan Umum ing Indonésia|Pemilihan]] Presiden lan Wakil Presiden (Pemilu presiden). Sadurungé, Presiden (lan Wakil Presiden) kapilih déning [[Majelis Permusyawaratan Rakyat|wong-Wong kang Majelis Permusyawaratan]]. Kanthi owah-Owahan saka 1945 KONSTITUSI, Presiden ora ono tanggung jawab kanggo DÉWAN, lan kedudukan antarané Presiden lan KEYGEN iku padha karo.
 
Candidates kanggo Presiden lan Wakil Presiden ngajokaken déning partai politikpulitik utawa dikombinasikaké partai politikpulitik contesting sadurunge pemilu. Pemilu presiden pisanan ing Indonesia, iki dianakaké ing taun [[Pamilihan Umum Indonesia 2004|2004]].
 
Yen ing Pemilu presiden dijupuk votes >50% nomer votes ing pemilihan karo ing paling 20% ing saben provinsi sing nyebar liwat setengah nomer provinsi Indonesia, banjur padha bakal ngumumaké minangka kapilih dadi presiden lan Wakil Presiden. Yen ana pasangan calon Presiden lan Wakil Presiden kapilih, banjur pasangan sing angsal paling votes pisanan lan kaloro ing Pemilu presiden ing ngisor iki Pemilu presiden Babak Kapindho. Pasangan sing dijupuk paling votes ing Babak Kapindho saka Presiden ngumumaké minangka Kapilih dadi presiden lan Wakil Presiden.
 
=== Pemilu Presiden lan Wakil Presiden sing kosong mlompong ===
Ing syarat-syarat presiden lan Wakil Presiden sing loro biso kanggo tetep bebarengan, banjur partai politikpulitik (utawa koalisi partai politikpulitik) kang pasangan Calon Presiden/Wakil Presiden menang paling votes pisanan lan kaloro ing Pemilu presiden sadurunge, propose a pasangan saka calon Presiden/Wakil Presiden kanggo KEYGEN.
 
Ora luwih saka ing 30 dina, PATEMON dianakaké Sesi saka KEYGEN kanggo milih Presiden lan Wakil Presiden.
348.872

besutan