Anestesi: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
anyar, replaced: nyebabaké → njalari (2)
(→‎Pranala njaba: éjaan, replaced: kedhokteran → kadhokteran)
(anyar, replaced: nyebabaké → njalari (2))
'''Anestesi''' (pambiusan; asal saka [[basa Yunani]] '''''an-'''''"ora, tanpa" lan '''''aesthētos''','' "persèpsi, kamampuan kanggo ngrasa"), kanthi umum maknané tindakan ngilangaké rasa lara nalika ngayahi pambedhahan lan manéka prosedhur liyané sing nyebabakénjalari rasa lara ing awak. Istilah anestesi dipigunakaké sepisanan déning [[Oliver Wendel Holmes Sr]] ing taun 1846.
 
== Rong golongan anestesi ==
Analgetik iku obat kanggo ngurangi nyeri tanpa disertani ilangé rasa kanthi total. Wong sing ngonsumsi analgetik tetep sadhar. Analgetik ora ngilangaké kabèh rasa [[nyeri]], nanging mung ngènthèngaké rasa nyeri.
 
Sawetara jinis anestesi nyebabakénjalari ilangé kasadaran, déné jinis sing liya mung ngilangaké nyeri ing pérangan awak tinamtu lan sing nganggo tetep sadar.
 
== Tipe anestesi ==
352.737

besutan