Buku: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: anyar, replaced: nyebabaké → njalari
(→‎top: éjaan, replaced: kaping- → kaping)
(→‎top: anyar, replaced: nyebabaké → njalari)
 
Buku sing kagawé saka dluwang wiwit ana sawisé Cina kasil nyiptakaké
dluwang ing taun 200-an SM. Dluwang nyebabakénjalari akèh owah-owahan ing donya. Pedagang muslim nggawa tèknologi dluwang saka Cina menyang [[Éropah]] ing wiwitan abad 11 Masehi. Ing Éropah iki indhustri dluwang tambah maju. Apamanèh kanthi diciptakaké mesin pangecap déning [[Gutenberg]] tuwuh lan sumebaré buku ngalami revolusi. Dluwang sing ènthèng lan bisa tahan suwé dikumpulaké dadi siji lan kacipta sawijining buku.
 
Wong sing mirsani buku racaké dijuluki [[bibliofil]] utawa kutu buku.
352.737

besutan