Wong tuwa: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: anyar, replaced: nyebabaké → njalari
(→‎top: anyar, replaced: nyebabaké → njalari)
Wong tuwa uga bisa duwé teges minangka leluhur sing bisa busak sagenerasi. Kanthi kemajuan élmu mèdis ing zaman saiki, sawijining anak bisa duwé luwih saka loro wong tuwa biologis.<ref>{{Cite web | url = http://www.bbc.co.uk/news/health-23079276 | title = UK government backs three-person IVF | accessdate = 30 June 2013}}</ref><ref>{{cite book | title = The Law of Sex Discrimination | page = 374 |author1=Nadine Taub |author2=Beth Anne Wolfson |author3=Carla M. Palumbo }}</ref><ref>{{cite book | author = Browne C. Lewis | date = 2012 | title = Papa's Baby: Paternity and Artificial Insemination | page = 136}}</ref> Tuladha wong tuwa biologis ketelu yaiku ''sewa rahim'' utawa wong katelu kang bisa mènèhi sampel DNA nalika proses reproduksi lan bisa ngowahi materi genetik panampa.<ref>{{Cite book | title = Reproductive Technologies | page =25 | author = Louise I. Gerdes |date = 2009}}</ref>
 
Jinising wong tuwa sing umum ya iku ibu, bapak, wong tuwa angkat, lan simbah. Dhéfinisi ibu ya iku, “wong wadon sing duwé sesambetan karo anak utawa anak-anak sing wis dilairaké.”<ref>{{cite web|title=mother definition|url=http://www.oxforddictionaries.com/definition/english/mother?rskey=YplwRN&result=1|website=www.oxforddictionaries.com|publisher=Oxford Dictionaries}}</ref> Saben-saben budaya duwé cara sing beda-beda kanggo ngatur kepriyé wong tuwa supaya anaké bisa urun ing masarakat sosial. Menawa wong tuwa kurang preduli marang anak bisa nyebabakénjalari anak dadi cilaka,<ref>{{Cite book | title = Racial Disproportionality in Child Welfare | page =2 | author = Marian S Harris | date =2014}}</ref> nanging menawa wong tuwa kakéan nyampuri urusané anak bisa diarani ''over-protektif'', lan malah bisa ganggu uripé anak.<ref>{{Cite book | title = Evidence in the Psychological Therapies: A Critical Guidance for Practitioners | author = Bernard Roberts | date = 2005 | page = 149}}</ref>
 
==Rujukan==
352.737

besutan