Moluska: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎Strukur lan fungsi awak: anyar, replaced: nyebabaké → njalari
(→‎top: éjaan, replaced: - → -, - → -)
(→‎Strukur lan fungsi awak: anyar, replaced: nyebabaké → njalari)
[[Sistem saraf]] moluska dumadi saka cincin saraf sing duwé [[esofagus]] kanthi serabut saraf sing nyebar. Sistem pancernaané pepak, dumadi saka [[cangkem]], [[esofagus]], [[lambung]], [[usus]], lan [[anus]].
 
Anatomi moluska relatif mèmper karo vertebrata. Bab iki nyebabakénjalari akèh ahli ngira yèn vertebrata lan moluska isih duwé gayutan évolusi. Bab iki dikuwataké uga kanthi kanyatan yèn moluska, mliginé Cephalopoda, nduwé utek sing tuwuh apik lan ana sing kabukti duwé kamampuan pangéling-éling sing kuwat.
 
{{Animalia}}
352.737

besutan