Kreta: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: anyar, replaced: tujuan wisata → jujugan plesiran
(→‎top: anyar, replaced: tujuan wisata → jujugan plesiran)
 
'''Crete''' ([[basa Yunani]]: Κρήτη — [[Romanization of Greek|transliterasi klasik]]: ''Krētē'', modhèren Greek transliterasi Yunani modhèren: ''Kríti''; [[Latin klasik]] ''Crēta'', [[Latin Vulgar]] ''Candia'') iku sawijiné saka telulas ''periphery'' ing [[Yunani]]. Kreta uga minangka pulo kang gedhé dhéwé ing Yunani kang jembaré 8,336 km² (3,219 mil pasagi) lan [[pulo]] gedhé dhéwé kalima ing [[Segara Mediteran]].
 
Kreta iku panggonan sajarah kuna lan panggonan tujuanjujugan wisataplesiran kang wigati; Atraksi turisme antarané: [[Minoan civilization|Minoan]], situs [[Knossos]] lan [[Phaistos]], situs klasik [[Gortys]], bètèng Venesian ing [[Rethymno]], lan [[Samaria Gorge]] lsp.
 
Kreta minangka punjer peradaban [[Minoan]] (ca. [[26th century BCE|2600]]–[[1400s BCE|1400 BC]]), peradaban kuna [[Yunani]] lan [[Éropah]].
352.737

besutan