Kadipatèn Pakualaman: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
c
→‎Laladan kakuasaan: clean up, replaced: perangan → pérangan using AWB
(éjaan, replaced: - → - (9), - → - (9))
c (→‎Laladan kakuasaan: clean up, replaced: perangan → pérangan using AWB)
 
== Laladan kakuasaan ==
Wewengkon sing kalebu kakuasaan [[Kadipaten]] Pakualaman iku ora dadi siji nanging kepecah-pecah, antarané ing Pajang, Bagelan, sapérangan ing pusat kutha [[Yogyakarta]] ([[Pura Pakualaman]]-istanane) uga ana sing ning wewengkon [[kabupatèn Kulon Praga]] ya iku antara [[kali Progo]] lan [[kali Bogowonto]]. Wewengkon sing ning Kulon Praga mbiyèn tau dadi [[kabupatèn]] dhéwé ya iku [[Kabupatèn Adikarta]] ning saiki wis digabung karo wewengkon kabupatèn Kulon Praga sing dadi peranganpérangan saka kakuasaan Kasultanan [[Yogyakarta]].
 
== Raja-raja ==
5.601

besutan