Rambutan: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
c
→‎Nandur: clean up, replaced: sepisan → sapisan using AWB
(→‎Nandur: éjaan, replaced: genus → génus, ordo → ordho, - → -, - → -)
c (→‎Nandur: clean up, replaced: sepisan → sapisan using AWB)
== Nandur ==
Wit rambutan bisa ditandur nganggo ''sistem tiga segi sama'', ''empat segi sama'' utawa ''sistem sesiku keluang''.<ref name="internet2">[http://www.deptan.go.id/tampil.php?page=kelembagaan&id=32 deptan.go.id](dipunundhuh tanggal 1 Mèi 2011)</ref> Jarang nandur wit rambutan ya iku [[9]] [[m]] x 9 m x 9 m.<ref name="internet2"/> Kanggo nggemburaké [[lemah]] bisa ditindakaké ing awal mangsa udan.<ref name="internet2"/> Kanggo wit kang wis tuwa ya iku 3-4 minggu sawisé ngembang.<ref name="internet2"/> Ing sakupéngé [[wit]] rambutan bisa digemburaké lemahé tujuwané kanggo nyuburaké lan hawa kang ngandhut nutrisi bisa mlebu.<ref name="internet2"/> Pengapuran bisa dilaksenakaké yèn [[pH]] tanah kurang saka 4,5.<ref name="internet2"/>
Rambutan bisa diwénéhi pupuk supaya subur. Saliyané [[pupuk]] [[kandhang]], pupuk gawéan kang bisa dianggo ya iku campuran [[Uréa]], [[TSP]] utawa [[SP-36]], lan [[KCL]], kanthi perbandingan 2:2:1, utawa ditaker [[50]]-[[250]] [[gram]]/[[tanduran]].<ref name="internet4"/> Rambutan dipupuk ping [[telu]] saben setaun kanthi jarak wektu patang [[sasi]] sepisansapisan.<ref name="internet4"/> Yèn tanduran wis umur 10 taun kudu dipupuk [[NPK]] kang cacahé [[500]]-[[1.000]] [[gr]] saben [[wit]].<ref name="internet4">[http://www.proseanet.org/prohati4/printer.php?photoid=371 proseanet.org](dipunundhuh tanggal 1 Mèi 2011)</ref>
Saliyané nganggo cara [[''okulasi'']], rambutan uga bisa ditengkaraké nganggo [[wiji]]né, ananging wohé luwih suwé tinimbang yèn ditengkaraké nganggo cara [[okulasi]].<ref name="internet3"/>
 
5.601

besutan