Sidang Istimewa MPR: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
c
→‎Sidang Istimewa MPRS 1967: clean up, replaced: sepisan → sapisan using AWB
(éjaan, replaced: - → - (2), - → -)
c (→‎Sidang Istimewa MPRS 1967: clean up, replaced: sepisan → sapisan using AWB)
Indonésia sampun ngalami ping bola-bali Sidang Istimewa. Asilipun inggih arupi lengseripun kalungguhan Predidhen ingkang nembé njabat utawi boten. Wonten ugi Sidang Istimewa ingkang asilipun netepaken kanggé nindakaken [[pemilu]] langkung rikat, inggih punika nalika taun [[1998]].
===Sidang Istimewa MPRS 1967===
Sidang Istimewa majelis ingkang sepisansapisan dipunadani ing taun [[1967]] sasampunipun wonten prastawa [[Gerakan 30 September]] ingkang njalari [[Soekarno]] kecalan kapitadosan saking masarakat lan dipunanggep boten saged ngendhalekaken kaamanan sasampunipun pidhato tanggel jawabipun ing ngajeng MPRS, [[Nawakarsa]], dipunwaosaken. [[MPRS]] ing wekdal punika nyuwun Sukarno kanggé ndandosi pidato tanggel jawabipun ing Sidang Umum MPRS, ingkan dipunrespon déning Sukarno kanthi pidato ''Pelengkap Nawakarsa''. Ananging pidhato tanggel jawab punika dipuntolak malih lan akhiripun dipunputusaken biih ing tanggal [[7 Maret]] 1967 badhé dipunadani sidang Istimewa MPRS.<ref>[http://www.tempo.co.id/ang/min/02/05/utama7.htm ''Saat-saat Jatuhnya Presiden Soekarno: Perjalanan Terakhir Bung Besar'', dipunundhuh saking Situs Tempo]</ref>
Sasampunipun Sidang Istimewa punika, Sukarno dipuncopot saking jabatanipun dados Présidhèn lan dipungantosaken déning [[Soeharto]] dados Pejabat Présidhèn.
===Sidang Istimewa MPR 1998===
5.603

besutan