Louis IX saka Perancis: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
c
→‎Sajarah: clean up, replaced: sepisan → sapisan using AWB
(éjaan, replaced: ) → ), minangka dadi → minangka, penyakit → lelara)
c (→‎Sajarah: clean up, replaced: sepisan → sapisan using AWB)
Louis IX ya iku siji-sijiné raja Perancis kang diangkat dadi [[kanonisasi|santo]], saéngga ana akèh panggonan kang dijenengi miturut jenengé Louis IX. Tuladahané, kang paling kondhang ya iku [[St. Louis, Missouri|St. Louis]] ing [[Missouri]], [[Amérika Sarékat]], [[São Luís, Maranhão|São Luís do Maranhão]] ing [[Brasil]], sarta [[San Luis Potosí (praja)|praja]] lan kutha [[San Luis Potosí]] ing [[Meksiko]].
 
Louis IX wis ping pindho mèlu [[Perang Salib]], kang sepisansapisan taun [[1248]] ([[Perang Salib Kapitu]]) lan sing kapindho ing taun [[1270]] ([[Perang Salib Kawolu]]). Louis IX tilar doya ing [[Tunisia]] amarga lara ing 25 Agustus 1270 nalika lagi nglakoni perang salib sing kaping pindhoné. Tahta Louis IX banjur diterusaké déning putrané ya iku [[Philip III saka Perancis|Philippe III]].
 
== Perang Salib ==
5.602

besutan