Wong Batak: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
ganti isi, replaced: ananging → nanging, Ananging → Nanging (2)
(→‎Sajarah: éjaan, replaced: kabudayaan → kabudayan)
(ganti isi, replaced: ananging → nanging, Ananging → Nanging (2))
 
'''Wong Batak''' utawa '''Suku Batak''' iku [[bebrayan]] ing [[Indonésia]].<ref name="internet1"/> Jeneng iki kalebu jeneng terma kolèktif kanggo ngidentifikasi bebrayan kang manggon saka [[Tapanuli]] lan [[Sumatra Wétan]], ing [[Sumatra Lor]].<ref name="internet1"/> Suku bangsa kang kagolongaké kanthi jeneng wong Batak ya iku: [[Batak Toba]], [[Batak Karo]], [[Batak Pakpak]], [[Batak Simalungun]], [[Batak Angkola]], lan [[Batak Mandailing]].<ref name="internet1"/>
 
Akeh-akehé wong Batak ngugemi [[agama]] [[Kristen]] lan sisané ngugemi [[agama]] [[Islam]].<ref name="internet1"/> AnangingNanging ana uga wong Batak kang ngugemi agama [[Parmalim|Malim]] lan ngugemi kapercayaan [[animisme]] kang diarani [[Sipelebegu]] utawa [[Parbegu]].<ref name="internet1"/> AnangingNanging cacahé wong kang nganut kapitayan iki sangsaya suda.<ref name="internet1"/>
 
== Sajarah ==
Wong Batak kalebu ras [[Mongoloid]] Kidul kang basané [[Austronesia]]anangingnanging durung dingertèni kapan leluhur wong Batak kang sepisanan manggon ing [[Tapanuli]] lan [[Sumatra Wétan]].<ref name="internet1"/> Basa lan bukti-bukti [[arkéologi]] kang nuduhaké yèn wong kang nggunakaké basa [[Austronesia]] saka [[Taiwan]] wis pindhah ing [[Filipina]] lan [[Indonésia]] kurang luwih [[2.500]] [[taun]] kapungkur ya iku nalaika [[jaman batu mudha]] ([[Neolitikum]]).<ref name="internet1"/>
Miturut legenda kang dipercaya masarakat batak, wong Batak asalé saka [[pusuk buhit]] ing laladan [[sianjur Mula-mula]]kang manggon ing kulon [[Pangururan]] ing pinggiran [[tlaga Toba]].<ref name="internet1"/>
Miturut ahli sajarah Batak nerangaké yèn Raja Batak lan rombongané asalé saka [[Thailand]] kang nyebrang ing Sumatra lumantar Ujung [[Malaysia]] lan pungkasané tekan Sianjur Mula mula lan manggon ing kono.<ref name="internet1"/>
348.872

besutan