Singa: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
ganti isi, replaced: Ananging → Nanging (2)
(éjaan, replaced: kewan → kéwan, sabagéyan → sapérangan)
(ganti isi, replaced: Ananging → Nanging (2))
}}
 
'''Singa''' ([[basa Sansekreta|Sansekreta]]: ''Siṃha'') punika sato ingkang kagolong kulawargi ''[[Felidae]]'' utawi jinis [[kucing]]. Ing [[basa Latin]] singa dipunwastani ''Panthera leo''. Singa gesangipun wonten kelompok. Biasanipun kasusun saking satunggal singa jaler mawi kathah singa èstri. Kelompok puniki banjur njagi teritoriumipun. Abotipun kirang langkung antawis 180 ngantos 250 [[kilogram]]. Umuripun antawis 10 ngantos 15 taun ing alas. AnangingNanging manawi dipunopèni saged ngantos 20 taun.
 
== Habitat singa ==
Kala rumiyin, singa gesang ing saubenging tlatah [[Afrika]], [[Wétan Tengah]] kaliyan tanah Hindhustan. AnangingNanging sapunika [[habitat]]ipun namung wonten ing sapérangan alit Afrika kaliyan Indhia.
[[Gambar:Pair of lions v2.jpg|thumb|left|Singa]]
[[Gambar:Habitat singa.JPG|thumb|left|178px|Habitat singa.]]
348.872

besutan