Nusantara: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: ananging → nanging
c (clean up, replaced: konsep → konsèp using AWB)
(→‎top: ganti isi, replaced: ananging → nanging)
'''Nagara Agung''' iku tlatah saubenging [[kutha krajan]] Karaton panggonané sang Raja maréntah. '''Mancanagara''' iku tlatah-talatah ing Tanah Jawa lan saubengé sing budayané isih mèmper Nagara Agung, ing panggonané wis ing "pinggiran". Dideleng saka pojok ndeleng iki, [[Madura]] lan [[Bali]] iku tlatah "mancanagara". Kajaba iku [[Lampung]] lan uga [[Palembang]] mbok manawa isih bisa diarani "mancanagara".
 
Banjur '''Nusantara''' iku tlatah sajabané pangaribawa [[budaya]] Jawa, anangingnanging (kadhang kala) isih didhaku dadi laladan jajahan ning endi para paguwasane kudu mbayar [[upeti]].
 
Ing kanggonan basa modhèren, tembung "Nusantara" lumrahé ngarani kapulowan [[Asia Kidul-Wétan]] utawa tlatah ing ngendi budaya lan basa [[Austronesia]] dilestarèkaké. Dideleng saka pojok deleng iki, [[Malaysia]], [[Filipina]] lan mbok manawa [[Taiwan]] uga kalebu tlatah Nusantara banjur [[Papuwa]] dudu manèh.
352.737

besutan