Kumunisme: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: Ananging → Nanging
(→‎top: éjaan, replaced: kaping- → kaping)
(→‎top: ganti isi, replaced: Ananging → Nanging)
'''Kuminisme''' iku [[ideologi]] ing donya. Penganut faham iki asal saka ''Manifest der Kommunistischen'' sing tinulis déning [[Karl Marx]] lan [[Friedrich Engels]]. Sawijining [[manuskrip]] pulitik sing pisanan dibabar ing tanggal [[21 Fèbruari]] [[1848]] téyori ngenani kuminis sawijining analisis pendekatan marang ''[[perjuangan kelas]] (sajarah lan masa kini)'' lan [[ékonomi kasejahtran]] sing sabanjuré tau dadi salah siji obahan sing paling duwé prabawa sajeroning jagad pulitik.
 
Kuminisme, wiwitané arupa sawijining korèksi marang faham [[kapitalisme]] ing wiwitan [[abad kaping 19]]an, sajeroning swasana sing nganggep yèn kaum [[buruh]] lan pekerja [[tani]] mung péranganing [[produksi]] lan sing luwih mentingaké [[kasejahtran ékonomi]]. AnangingNanging, sajeroning perkembangan sabanjuré, muncul sawetara [[faksi]] [[internal]] sajeroning kuminisme antara penganut kuminis téyori karo kuminis revolusioner sing saben faksi duwé téyori lan cara perjuangané sing béda-béda sajeroning nggayuh [[masarakat sosialis]] kanggo nuju masarakat [[utopia]].
 
== Pranala njaba ==
352.737

besutan