Askariasis: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎Morfologi: ganti isi, replaced: ananging → nanging, Ananging → Nanging
(→‎top: éjaan, replaced: paling sering → asring, genus → génus)
(→‎Morfologi: ganti isi, replaced: ananging → nanging, Ananging → Nanging)
 
== Morfologi ==
Cacing lanang gedhené kira-kira 10–30 cm, anangingnanging cacing kang wadon bisa nganti kira-kira 22–35 cm. Ning cacing lanang bakal tinemu [[spikula]] utawa
pérangan kaya ta juluré rambut ning pucuking buntut (posterior). Ning cacing wadon, ning sepertelon ngarepé ana pérangan kang disebut cincin utawa [[gelang kopulasi]].
 
Cacing kang wis diwasa urip ning usus manungsa. Cacing wadon bisa ngendhog nganti 200.000 endhog nggal dinané. Endhog kang wis diengkremi ciliké 60 x 45 [[mikron]]. AnangingNanging endhog kang ora diengkremi, wujudé luwih gedhene kira-kira 90 x 40 mikron. Endhog kang wis diangkremi iki sing bakaléiki kang bakal nginfeksi manungsa.
 
== Rujukan ==
352.737

besutan