Jayadrata: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
ganti isi, replaced: ananging → nanging (2), Ananging → Nanging
(éjaan, replaced: - → -, - → - (2))
(ganti isi, replaced: ananging → nanging (2), Ananging → Nanging)
Jayadrata punika priyangga ingkang gadhah penggalih badhé mejahi [[Abimanyu]]-putranipun [[Arjuna]]. Wonten ing wekdal punika, Jayadrata nyegat para ksatriya [[Pandhawa]] amargi para ksatriya Pandhawa badhé nylametaken Abimanyu. Awit Abimanyu séda, Arjuna ngudi badhé mejahi Jayadrata. Kados déné wonten salebeting cariyos [[Bharatayuddha]] dinten kaping sekawan welas, Jayadrata séda déning Arjuna.<ref name="internet2">[http://id.wikipedia.org/wiki/Jayadrata](Dipunundhuh tanggal 24 September 2012)</ref>
 
[[Arjuna]] mburu Jayadrata amargi garwanipun, Dewi [[Dropadi]] dipunculikani. Jayadrata katangkep. Piyambakipun badhé dipunpejahi Arjuna, anangingnanging [[Yudhistira]] nylametaken Jayadrata lajeng dipundadosaken [[batur tukon]]. Salajengipun [[Bima]] nyukur rikamanipun Jayadrata, saéngga piyambakipun [[buthak]] / [[gundhul]]. Amargi Jayadrata serik, piyambakipun tapa ngadhep Sang [[Siwa]]. Piyambakipun nyuwun kakiyatan supados saged mejahi [[Pandhawa]], Sang Siwa ngendika bilih punika mustail. AnangingNanging Siwa maringi anugraha dhumateng Jayadrata supados saged mejahi sadaya Pandhawa wonten ing dinten sapisanan– kajawi Arjuna. Pramila Arjuna saged mejahi Jayadrata.<ref name="internet2"/>
 
== Perang Wonten Ing Kuruksetra ==
Raja [[Karajan Sindhu|Sindhu]]-Jayadrata mihak [[Duryodana]] wonten salebeting perang [[Kurusetra]]. Dinten ingkang kaping tigawelas, Jayadrata ngginakaken kakiyatanipun kanggé nyegat Pandhawa, sapunika caket kaliyan barisanipun [[Cakrawyuha]] ingkang sisah dipunlebeti. Sawetara [[Abimanyu]] – putra Arjuna wonten salebeting barisan saha tarung piyambakan. Piyambakipun sampun kepèpèt dipunkepung para [[Korawa]]. Wonten ing wekdal punika para ksatriya Pandhawa ingkang badhé nylametaken Abimanyu, Jayadrata nyegat. Wonten wekdal kepèpèt saha sampun kasisahan, Abimanyu dipunpejahi kanthi cara curang<ref name="internet2"/>.
 
[[Arjuna]] kagèt lajeng semaput sasampunipun mireng bilih Abimanyu sèda. Para ksatriya Pandhawa mbabaraken kados pundi kahananipun perang, bilih Abimanyu dipunkurung wonten salebeting barisan Cakrawyuha, lajeng dipunpejahi sesarengan déning para Korawa. Sawetara Pandhawa badhé biyantu Abimanyu, anangingnanging dipuncegat Jayadrata. Saksampunipun dipunbabaraken para Pandhawa, Arjuna ngucap sumpah, balih piyambakipun badhé ngobong badanipun piyambak, manawi boten saged mejahi Jayadrata wonten ing dinten kaping sekawan welas<ref name="internet2"/>.
 
= Pranala njawi =
352.737

besutan