Reca Zeus ing Olympia: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: ananging → nanging, Ananging → Nanging
(→‎top: éjaan, replaced: ( → (, kasebut → mau (5))
(→‎top: ganti isi, replaced: ananging → nanging, Ananging → Nanging)
 
* [[Mercusuar Iskandariyah]] utawi Mercusuar Alexsandria ([[Alexsandria]], [[Mesir]] taun 280 SM).
 
Miturut cariyos ingkang kondhang wonten [[masarakat]], dipunmangertosi punapa patung mau dipunrusak watara taun 5 AD, nalika dipunpendet ugi dipunbekta [[Konstantinopel]], anangingnanging wonten [[Konstantinopel]] patung mau kabakaran.<ref name="kajaiban"/>
Wonten cariyos sanèsipun ingkang nyariosaken bab Patung punika, patung Zeus punika dipunrusak kaliyan kuilipun nalika taun 426 AD.<ref name="kajaiban"/>, dipunrusak ''aparat'' [[Romawi Theodosius II]].<ref name="kajaiban"/>
sumber sanès nyebataken manawi patung Zeus naté cobi dipunpendhet kaliyan [[Kaisar Romawi Caligula]].<ref name="comunity"/>
Nalika taun 522 kaliyan taun 551, wonten lindhu ingkang andadosaken ambrukan kuil mau kekubur ugi remuk luwih parah kemalih.<ref name="kajaiban"/>
AnangingNanging kuil Zeus ingkang kondhang dados kaajaiban donya mau taksih saged dipunpirsani.<ref name="kajaiban"/>
 
== Cathetan suku ==
352.737

besutan