Siprus: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎Sawisé 1945: ganti isi, replaced: Ananging → Nanging
(→‎top: éjaan, replaced: - → -, - → -)
(→‎Sawisé 1945: ganti isi, replaced: Ananging → Nanging)
== Sajarah ==
=== Sawisé 1945 ===
Siprus, nalika isih dadi jajahan Karajan Manunggal Raya, arep diwènèhaké marang [[Yunani]]. Nanging minoritas [[Turki]] nulak. Sidané kompromi disarujuki lan taun [[1959]] diyasa nagara Siprus mardika. AnangingNanging nagara Yunani lan Turki kaloroné durung puas lan pungkasané taun [[1974]] sawijining golongan kang kepéngin persatuan karo [[Yunani]] nganakaké [[kudéta]] kang diwales nganggo invasi Turki. Miwiti kadadéan iku Turki mbanjur nguwasani wewengkon lor.
 
=== Anggota [[Uni Éropah]] ===
352.737

besutan