Kodhak: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
ganti isi, replaced: ananging → nanging, Ananging → Nanging (2)
c (→‎top: clean up, replaced: perangan → pérangan (2) using AWB)
(ganti isi, replaced: ananging → nanging, Ananging → Nanging (2))
 
== Sajarah Kodhak ==
Kodhak punika asalipun saking piranti ingkang sami ingkang dipunkenal kaliyan Kodhak Obsurcura.<ref name="internet 2"/> Kodhak punika awujud kotak kodhak ingkang dèrèng dipunjangkepi kaliyan filem kanggé nangkep gambar utawi bayanganipun.<ref name="internet 2"/> Wonten ing abad 16 Girolamo Cardano njangkepi kodhak obscura kaliyan lensa wonten ing ngajeng kodhak obsurcura. AnangingNanging bayangan ingkang dipunkhasilake boten tahan dangu, saéngga boten kagolong panemuan dunya fotografi. Wonten ing taun 1826, Joseph Nicepore Niepce mamerake gambar saking bayangan ingkang dipunkhasilaken kaliyan kameranipun. Lajeng wonten ing taun 1839 Louis Daguerre mamerake gambar ingkang idpuntemuake awujud gambar bayangan dalan ing Paris. Kodhak daguerreotype lajeng berkembang dumados sapunika.<ref name="internet 2">[http://ifey.info/sejarah-kamera.html/](diakses tanggal 29 September 2012)</ref>
 
== Perangan-Peranganipun Kodhak ==
'''Badan kodhak'''
 
Papan ingkang kedap cahya anangingnanging namung salah satunggaling papan ingkang dumados dalan mlebetipun cahya. Sasampunipun ngliwati badan kodhak cahya punika difokuskan kaliyan lensa supados saged mbakar filem. Wonten ing badan kodhak punika wonten tombol-tombol pengatur:
 
• Aperature (ingkang ngatur diafragma)
'''Kodhak SLR (Single Lens Reflect)'''
 
SLR punika inggih Single lens reflex. Jinising kodhak punika inggih jinisng kodhak ingkang saged ngintip obyek foto migunakaken lensa. Kodhak punika boten muat wonten ing sakunipun panjenengan lan reganipun radi larang. AnangingNanging kualitas kodhak punika kagolong saé sanget.<ref name="internet 4"/>
 
'''Jinisng kodhak andhedhasar médhia penangkap cahya Kodhak filem'''
352.737

besutan