Basa Céko: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎Fonologi: ganti isi, replaced: Ananging → Nanging
(éjaan, replaced: . → ., nduwèni → duwé (2))
(→‎Fonologi: ganti isi, replaced: Ananging → Nanging)
 
== Fonologi ==
Basa Česká kaya basa Slavik liyané misuwur akèh duwé tembung-tembung sing katon ora ana vokalé kaya: ''zmrzl'' (beku, ''zmrzlina'' = es), ''ztvrdl'', ''scvrnkl'' (rusak dadi cilik), lan ''čtvrthrst'' (kampung). AnangingNanging mèmper karo [[basa Sangskreta]], konsonan ''r'', ''l'', ''y'' dan ''v'' duwé fungsi minangka [[vokal]]. Amarga saka iku ana paribasan sajeroning basa Česká, "strč prst skrz krk" sing tegesé kira-kira "lebokna driji ing kerongkonganmu". Kanggo ngucapaké, aksara r duwé peran minangka vokal, diucapaké "er".
 
{{InterWiki|code=cs}}
352.737

besutan