Sisupala: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: ananging → nanging
(→‎top: éjaan, replaced: mekaten → makaten)
(→‎top: ganti isi, replaced: ananging → nanging)
 
{{rapèkaké}}
'''Sisupala''' utawi ''Shishupala'' ([[Sansekerta]]: शिशुपाल, [[IAST]]: Śiśupāla), wonten salebeting [[wiracarita]] [[Mahabharata]] inggih punika putranipun [[Damagosa]]-Raja [[Chedi]] kaliyan [[Srutadewa]]-rayinipun [[Wasudewa]]. Pramila makaten, panjenenganipun minangka sadulur sepupunipun [[Kresna]], anangingnanging ugi musuh bebuyutanipun Kresna. Kenging punapa?amargi Kresna sampun ngrebut [[Rukmini]]-tiyang ingkang badhé dipungarwa. Sisupala dipunpejahi déning Kresna wonten ing upacara [[Rajasuya]] ingkang dipunwontenaken [[Yudhistira]] minangka ukuman amargi sampun ngina.
 
[[Kategori:Kresna]]
352.737

besutan