Rambutan: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
ganti isi, replaced: ananging → nanging (2)
c (→‎Nandur: clean up, replaced: sepisan → sapisan using AWB)
(ganti isi, replaced: ananging → nanging (2))
Wit rambutan bisa ditandur nganggo ''sistem tiga segi sama'', ''empat segi sama'' utawa ''sistem sesiku keluang''.<ref name="internet2">[http://www.deptan.go.id/tampil.php?page=kelembagaan&id=32 deptan.go.id](dipunundhuh tanggal 1 Mèi 2011)</ref> Jarang nandur wit rambutan ya iku [[9]] [[m]] x 9 m x 9 m.<ref name="internet2"/> Kanggo nggemburaké [[lemah]] bisa ditindakaké ing awal mangsa udan.<ref name="internet2"/> Kanggo wit kang wis tuwa ya iku 3-4 minggu sawisé ngembang.<ref name="internet2"/> Ing sakupéngé [[wit]] rambutan bisa digemburaké lemahé tujuwané kanggo nyuburaké lan hawa kang ngandhut nutrisi bisa mlebu.<ref name="internet2"/> Pengapuran bisa dilaksenakaké yèn [[pH]] tanah kurang saka 4,5.<ref name="internet2"/>
Rambutan bisa diwénéhi pupuk supaya subur. Saliyané [[pupuk]] [[kandhang]], pupuk gawéan kang bisa dianggo ya iku campuran [[Uréa]], [[TSP]] utawa [[SP-36]], lan [[KCL]], kanthi perbandingan 2:2:1, utawa ditaker [[50]]-[[250]] [[gram]]/[[tanduran]].<ref name="internet4"/> Rambutan dipupuk ping [[telu]] saben setaun kanthi jarak wektu patang [[sasi]] sapisan.<ref name="internet4"/> Yèn tanduran wis umur 10 taun kudu dipupuk [[NPK]] kang cacahé [[500]]-[[1.000]] [[gr]] saben [[wit]].<ref name="internet4">[http://www.proseanet.org/prohati4/printer.php?photoid=371 proseanet.org](dipunundhuh tanggal 1 Mèi 2011)</ref>
Saliyané nganggo cara [[''okulasi'']], rambutan uga bisa ditengkaraké nganggo [[wiji]]né, anangingnanging wohé luwih suwé tinimbang yèn ditengkaraké nganggo cara [[okulasi]].<ref name="internet3"/>
 
== Jinis ==
Rambutan iki wohé akèh.<ref name="internet1"/> Saben wit kurang luwih [[90]] nganti [[170]] iket.<ref name="internet1"/> Kulité wernané abang rada [[kuning]], ana uga kang [[abang]] [[tuwa]].<ref name="internet1"/> Rambuté kasar lan rada jarang, rasané legi lan banyuné sithik.<ref name="internet1"/> rambutan [[Cimacan]] kurang tahan ing pangangkutan.<ref name="internet1"/>
== Rambutan Binjai ==
Rambutan jinis iki kalebu rambutan kang paling apik ing [[Indonésia]].<ref name="internet1"/> Wohé gédhé lan kulité wernané abang tuwa.<ref name="internet1"/> Rambutan iki rambuté rada kasar lan arang, rasané legi lan rada [[kecut]].<ref name="internet1"/> Asil wohé ora sakakéh woh acé lebak bulus anangingnanging dagingé nglothok.<ref name="internet1"/>
== Rambutan Sinyonya ==
Jinis rambutan iki duwé [[woh]] kang akèh lan disenengi mligi wong [[Tionghoa]].<ref name="internet1"/> Wit lan pang-pangé kang kuwat pas yèn diokulasi.<ref name="internet1"/> Rambutan iki warna kulité abang tuwa nganti abang anggur lan duwé [[rambut]] alus lan kerep utawa rapet.<ref name="internet1"/> Wohe rasané legi rada kecut, akèh banyuné lan [[''empuk'']].<ref name="internet1"/> Rambutan sinyonya kalebu rambutan kang ora nglothok.<ref name="internet1"/>
350.349

besutan