Lesung: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎Lumpang: ganti isi, replaced: ananging → nanging
c (clean up, replaced: tradisional → tradhisional using AWB)
(→‎Lumpang: ganti isi, replaced: ananging → nanging)
[[Gambar:Lumpang.JPG|thumb|200px|Tumpukan lumpang kayu]]
 
Amarga perkembangan jaman, lesung ing jaman maju wis ora kanggo nutu pari manèh, anangingnanging wis akèh owah-owahan kagunané. Ing jaman maju iki lesung kerep dimupangataké kanggo pajangan ana ing omah utawa diolah dadi bakalan kang luwih mupangati, kaya ta : digawé papan, [[kusèn]], [[méja]], [[lawang]] utawa [[wayang golèk]].
 
Amarga kayu jati sing tuwa saiki wis arang ditemoni lan regané larang banget mula ing mata para kolèktor banjur dadi barang kang aji lan antik sing duwé [[seni]].
352.737

besutan