Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
→‎Biografi: ganti isi, replaced: Ananging → Nanging
 
== Biografi ==
Durkheim miyos wonten ing [[Épinal]], [[Prancis]], ingkang dumunung wonten ing [[Lorraine (provinsi)|Lorraine]]. Piyambakipun ugi asal saking kulawarga [[Yahudi]] [[Perancis]] ingkang salèh - bapak lan simbah kakukngipun minangka [[Rabi]]. Gesangipun Durkheim piyambak boten sékular. Malahan kathah saking karyanipun katujokaken kanggé maringi bukti bilih [[religiositas|fenomena keagamaan]] asalipun saking faktor-faktor sosial lan sanès ilahi. AnangingNanging makaten, latar belakang Yahudinipun mbentuk sosiologinipun - kathah mahasiswa lan kanca kerjanipun inggih sasami Yahudi, lan asring taksih wonten gayutan getih (sadhèrèk) kalih piyambakipun.<ref>http://www.emile-durkheim.com/</ref>
 
Durkheim minangka mahasiswa ingkang rikat mateng. Piyambakipu mlebet dhateng [[École Normale Supérieure]] taun [[1879]]. Angkatanipun inggih punika salah satunggaling ingkang paling cemerlang ing abad kaping 19 lan kathah kanca satunggal kelasipun, kados [[Jean Jaurès]] lan [[Henri Bergson]] lajeng dados tokoh ageng wonten ing pagesangan intelektual Prancis. Wonten ing ENS Durkheim sinau wonten ing ngandhap [[Fustel de Coulanges]], satunggaling nimpuna ngèlmu klasik, ingkang kagungan pamanggih ilmiah sosial. Wonten ing wekdal ingkang sami, piyambakipun maos karya-karya [[Auguste Comte]] lan [[Herbert Spencer]]. Dados, Durkheim remen kaliyan pendekatan ilmiah tumrap masarakat wiwit awal karièripun. Punika minangka konflik pisanan saking kathah konflik sanèsipun kaliyan [[sistem akademik Prancis]], ingkang boten kagungan [[kurikulum ngèlmu sosial]] nalika semanten. Durkheim rumaos ngèlmu-ngèlmu kamanungsan boten ngregeti. Piyambakipun lulus kanthi peringkat angka 2 saking wingking ing angkatanipun nalika piyambakipun nglampahi ujian ''agrégation'' – syarat kanggé posisi ngajar ing pengajaran umum – ing ngèlmu filsafat taun 1882.<ref>http://durkheim.uchicago.edu/</ref>
348.872

besutan