Orgasme: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: ananging → nanging
c (→‎top: clean up, replaced: perangan → pérangan using AWB)
(→‎top: ganti isi, replaced: ananging → nanging)
Èfèk-èfèk kaséhatan sing ngepungi orgasmé manungsa iku warna-warna. Ana akèh réspon-réspon psikologis kagiyatan sèksual, kalebu sawiji kahanan lega sing kagawé déning prolaktin, uga owah-owah ing jero [[sistem saraf pusat]] kaya ta a temporary mudhing kagiyatan [[Métabolisme|metabolik]] sing sedéla ing pérangan gedhéné cerebral cortex kamangka ora ana owahan utawa mundhaké kagiyatan metabolik ing area-area limbik (i.e., "ngewatesi") ing jero utek manungsa.<ref name="Georgiadis"><cite class="citation journal">Georgiadis JR, Reinders AA, Paans AM, Renken R, Kortekaas R; Reinders; Paans; Renken; Kortekaas (October 2009). </cite></ref> Uga ana akèh dhisfungsi sèksual, kaya ta anorgasmia. Èfèk iku mau njalari panemu-panemu kultural marang orgasme, kaya ta kapitayan tmenawa orgasme lan kerep orané utawa konsistèn apa orané wigati utawa ora ana sangkut pauté kanggo maremé wong ing sawiji ubungan sèksualé,<ref name="Kinsey Institute2">{{cite web|title=Frequently Asked Sexuality Questions to the Kinsey Institute: Orgasm|publisher=iub.edu/~kinsey/resources|accessdate=3 January 2012|url=http://www.iub.edu/~kinsey/resources/FAQ.html#orgasm}}</ref> lan téyori-téyori bab fungsi-fungsi biologis lan evolutionèré orgasme.<ref name="Geoffrey Miller2">{{cite book|author=[[Geoffrey Miller (psychologist)|Geoffrey Miller]]|title=The Mating Mind: How Sexual Choice Shaped the Evolution of Human Nature|publisher=[[Random House|Random House Digital]]|year=2011|pages=238–239|accessdate=27 August 2012|isbn=0307813746|url=https://books.google.com/?id=QG-8PbZb4csC&pg=PA238&lpg=PA238&dq=The+human+clitoris+shows+no+apparent+signs+of+having+evolved+directly+through+male+mate+choice.#v=onepage&q=The%20human%20clitoris%20shows%20no%20apparent%20signs%20of%20having%20evolved%20directly%20through%20male%20mate%20choice.&f=false}}</ref><ref name="Wallen K, Lloyd EA2">{{cite journal|title=Female sexual arousal: genital anatomy and orgasm in intercourse|journal=Hormones and Behavior|date=May 2011|pmid=21195073|pmc=3894744|doi=10.1016/j.yhbeh.2010.12.004|volume=59|issue=5|pages=780–92|author=Wallen K, Lloyd EA.|last2=Lloyd}}</ref>
 
Orgasme ing kéwan uwis disinaoni kanthi ora pati signifikan tinimbangé orgasmené manungsa, anangingnanging panlitèn bab subyèk iki mau isih tetep ana.
 
== Rujukan ==
352.737

besutan