Francisco Pizarro: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: ananging → nanging
(→‎top: ganti isi, replaced: pengin → péngin)
(→‎top: ganti isi, replaced: ananging → nanging)
|nationality = [[Orang Spanyol|Spaniard]]
}}
'''Francisco Pizarro''' lair taun 1475 ing [[Trujillo]], [[Spanyol]] inggih punika tiyang ingkang saged nelukaken kraton Inka ing nagari [[Peru]], [[Amérika Kidul]].<ref name="buku1">[Michael H. Hart. 1978. Seratus Tokoh yang Paling Berpengaruh dalam Sajarah. Jakarta: Dunia Pustaka Jaya]</ref><ref name="internet1">[http://www.enchantedlearning.com/explorers/page/p/pizarro.shtml Francisco Pizarro: Explorer] dipunundhuh tanggal 25 Juni 2011)</ref> Saking taun 1502 ngantos 1509, Pizarro manggèn ing Hispaniola, Kapuloan [[Karibia]], ing laladan ingkang sapunika mlebet nagari Républik [[Dominika]] lan [[Haiti]].<ref name="buku1"/><ref name="internet1"/> Taun 1513, panjenenganipun dados anggota èkspèdhisi kanthi dipunpandhegani déning [[Vasco Nunez de Balboa]], ingkang nemokaken Samodra [[Atlantik]].<ref name="buku1"/> Taun 1519, panjenenganipun manggèn ing [[Panama]].<ref name="buku1"/> Nalika Pizarro nembé yuswa sekawan dasa pitu taun, Pizarro mangertos wonten satunggalipun kraton ingkang naminipun Karajan Inca, ingkang wonten ing wewengkon Amérika Kidul. Pizarro gadhah krenteg péngin nelukaken kraton punika, kados déné [[Hernando Cortes]] ingkang saged nelukaken [[Mexico]].<ref name="buku1"/> Pizarro nyobi dhateng Karajan Peru ingkang sepisanan ing taun 1524-1525, anangingnanging boten kasil. Ingkang kaping kalihipun taun 1526-1528, panjenenganipun kasil tindak dhateng Peru lan saged mbekta wangsul [[emas]] lan tiyang-tiyang suku Indian.<ref name="buku1"/>
 
Taun 1528, Pizarro kondur dhateng Spanyol. [[Raja Charles V]] paring dhawuh dhateng Pizarro supados saged nelukaken Peru minangka dados jajahanipun Spanyol.<ref name="buku1"/> Pizarro dipunparingi senjata, dana, lan sadaya piranti kanggé èkspèdhisi punika.<ref name="buku1"/> Pizarro lajeng tindak dhateng [[Panama]] saperlu nyamektakaken sadaya piranti kanggé èkspèdhisi. Ekspedisi punika dipunlaksanakaken taun 1531.<ref name="buku1"/> Kakiyatan ingkang dipunbekta Pizarro namung 200 tiyang, kamangka Karajan Inca gadhah enem yuta tiyang.<ref name="buku1"/>
351.333

besutan