Krisis finansial: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: ananging → nanging
(→‎top: éjaan, replaced: kasebut → mau)
(→‎top: ganti isi, replaced: ananging → nanging)
Tembung '''krisis finansial''' digunakaké minangka duwé peran déning institusi utawa aset keuangan ilangé sapérangan biji kang ana. Ing [[abad]] ka-19 lan ka-20, kahanan krisis finansial kang duwé gayutan déning [[kepanikan perbankan]] lan [[resesi]]. Suasana lan kahanan kang liya uga sok diarani minangka krisis finansial ya iku [[ambruké bursa efek]] lsn [[krisis mata uang]].<ref>Charles P. Kindleberger (2005), ''Manias, Panics, and Crashes: A History of Financial Crises''.</ref><ref>Luc Laeven and Fabian Valencia (2008), [http://www.imf.org/external/pubs/cat/longres.cfm?sk=22345.0 'Systemic banking crises: a new database']. International Monetary Fund Working Paper 08/224.</ref>
 
Ekonom nulis téyori ing babagan krisis asebab krisis kauangan kadadéan lan cara-cara nyegah,anangingnanging kahanan kaya mangkono bisa ngasilaké sapérangan konsensus.
 
== Pranala njaba ==
352.737

besutan