Kodhak: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
ngganti tembung, replaced: negatif → négatif (3) using AWB
(ganti isi, replaced: ananging → nanging, Ananging → Nanging (2))
c (ngganti tembung, replaced: negatif → négatif (3) using AWB)
 
'''Kodhak''' inggih punika pranti kanggé ngrekam bayangan ingkang kawujadaken saking [[cahya]] ingkang katingalan utawi panyinaran elektromagnetis sanès.<ref name="internet 1"/> Kodhak punika dipun-ginakaken kanggé kagiyatan [[fotografi]]. Nama kodhak punika asalipun saking camera obscura, ateges “papan ingkang peteng”. Perangan-pérangan wonten ing kodhak inggih punika lensa cembung (lensa objektif), diafragma wonten ing antawis lensa punika ingkang ginanipun kanggé ngatur ambanipun lensa saéngga saged nglajengaken cahya ingkang mlebet, pérangan salajengipun inggih pelat filem negative.<ref name="internet 1"/> Rekaman wonten ing kodhak punika saged awujud cuwèran [[kimia]] umpaminipun gambar [[foto]] utawi sinyal elektrik umpaminipun kodhak TV.<ref name="internet 1"/>
Prosès dalanipun cahya inggih punika lensa objektif ingkang gadah mupangat kanggé ndamel bayangan nyata punika dipuncilikake, lan diwalik wonten pelat peka cahya. Kangge ndamel bayangan ingkang saé lan terang jarak bayangan kedah dipunatur kanthi nggeser lensa wonten njawi utawa njero. Kangge ngatur cahya dipun-ginakaken diafragma. Pelat potret (filem) dipun-ginakaken kanggé babagan kaca utawa seluloid ingkang dilapisi gelatin lan pérak bromide, ingkang ngasilakhen gambar negatifnégatif. Lajeng Nyetakaken gambar negatifnégatif punika wonten ing kertas filem (kertas peka), saéngga mbentuk gambar positif.<ref name="internet 1">[http://id.shvoong.com/exact-sciences/physics/2118354-pengertian-kamera/](diakses tanggal 29 September 2012)</ref>
Merek-merek kodhak ingkang langkung kondhang wonten ing jaman sapunika inggih Canon, kodhak Sony, Olympus, dll.
 
Film positif
 
Film negatifnégatif
 
Film daylight
4.016

besutan