Eutanasia: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎Eutanasia dideleng saka sudut cara tindakane: ngganti tembung, replaced: negatif → négatif using AWB
(→‎top: ganti isi, replaced: nuwuhake → nuwuhaké (2))
c (→‎Eutanasia dideleng saka sudut cara tindakane: ngganti tembung, replaced: negatif → négatif using AWB)
 
* Eutanasia agresif, uga sinebut eutanasia aktif, ya iku sawijining tindakan kanthi sengaja kang ditindakake déning [[dhokter]] utawa tenaga keséhatan liyané kanggo nyingkatake utawa mungkasi uriping [[pasien]]. Eutanasia agresif bisa ditindakake kanthi pawenehan sawijining [[senyawa]] kang bisa gawé mati, ya iku kanthi oral utawa suntikan. Salah sawijining conto senyawa kang bisa gawé mati ya iku tablet [[sianida]].
* Eutanasia non agresif, kadang-kadang uga sinebut eutanasia otomatis (''autoeuthanasia'') digolongake minangka eutanasia negatifnégatif, ya iku kaanan sawijing pasien nolak kanthi tegas lan kanthi sadar nampa perawatan medis sanajan ngerti yèn panolakane bakal mungkasi uripé. Panolakan mau diajokake kanthi resmi kanthi gawé sawijining "'''codicil'''" (pernyataan tinulis tangan). Eutanasia non agresif intine ya iku sawijining praktik eutanasia pasif ingatase panjalukane pasien.
 
== Cathetan sikil ==
4.016

besutan