Moluska: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: cangkang → thothok
(→‎Strukur lan fungsi awak: anyar, replaced: nyebabaké → njalari)
(→‎top: ganti isi, replaced: cangkang → thothok)
{{wikispecies|Mollusca}}
 
'''Moluska''' (filum '''Mollusca''', saka [[basa Latin]]: ''molluscus'' = empuk) minangka [[kéwan]] [[blastosel|triploblastik]] [[selom]]ata sing awaké empuk. Sajeroning filum iki kalebu kabèh kéwan empuk mawa cangkangthothok utawa ora, kaya déné manéka jinis [[Gastropoda|siput]], [[kiton]], [[Bivalvia|kerang-kerangan]], sarta [[Cephalopoda|nus lan kerabaté]].
 
Moluska minangka [[filum]] gedhé dhéwé kaloro sajeroning krajan [[kéwan]] sawisé filum [[Arthropoda]]. Wektu iki dikira-kira ana 75 èwu jinis, ditambah 35 èwu jinis sajeroning wangun [[fosil]]. Moluska urip ing [[segara]], [[banyu tawar]], [[payau]], lan [[dharat]]. Saka palung bawana ing segara nganti pagunungan sing dhuwur, malah uga gampang tinemu ing saubengé [[omah]].
352.737

besutan